Roergebakken andijvie met zalm en kerrie krieltjes

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De gebakken krielaardappels met paddenstoelenmix:

Snijd de paddenstoelen klein.

Verhit een scheut olie in een pan.

Bak de aardappels en breng op smaak met zout en peper.

Meng de kerriepoeder erdoor. Bak circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Voeg nu de paddenstoelen toe en bak circa 4 minuten mee.

De gegrilde zalmmoot:

Verwarm de grillpan en smeer de zalmmoten in met olijfolie.

Bestrooi de filets met zout en peper en grill de zalm circa 3 minuten per kant.

De roergebakken andijvie:

Was de andijvie en snijd fijn. Laat de andijvie goed uitlekken.

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook.

Verhit olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook even aan.

Voeg de andijvie toe en roerbak circa 3 minuten op hoog vuur tot de andijvie gaat slinken.

Breng op smaak met zout en peper en blijf roeren.

Meng de aardappelzetmeel met wat water tot een papje.

Voeg de aangemaakte aardappelzetmeel toe aan de wok om het vocht van de andijvie te binden.

Ingredienten

4
Personen

Roergebakken andijvie met zalm en kerrie krieltjes

  • 50 g champignons
  • 50 g portobello's
  • 50 g shi-take
  • 50 g kastanje champinons
  • rijstolie
  • 900 g krieltjes voorgegaard
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 zalmmoten
  • 2 kroppen andijvie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tl aardappelzetmeel of maïzena
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
14