De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roerbaksoep

Laat je verrassen door deze heerlijke rijke soep met roebakgroenten!

30 min kooktijd
Roerbaksoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Roerbaksoep

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde nerven van de bleekselderij. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een wok en rul het gehakt circa 4 minuten. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, tomaten en de prei toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 1 minuut. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes en de gezeefde tomaten toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep circa 6 minuten op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Brood

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in dikke plakken. Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rasp de kaas erover. Bak de plakken brood in de oven in circa 6 minuten krokant.

Serveren

Pluk en hak de blaadjes koriander. Verdeel de soep over de soepkommen/soepborden en garneer met de koriander.Serveer de plakken brood ernaast.      

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker