De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rodekool-appelsalade met amandelen, rozijnen en granaatappeldressing

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rodekool-appelsalade met amandelen, rozijnen en granaatappeldressing

Bereidingswijze

  • Snijd de rode kool in vieren en schaaf hem flinterdun zonder de kern te gebruiken.
  • Roer de kool om met een theelepel zout tot de kool vocht begint los te laten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne reepjes.
  • Meng de appel en de rozijnen met de rode kool.
  • Verwarm een droge koekenpan en rooster de amandelen rondom goudbruin in circa 3 minuten.
  • Hak de amandelen fijn en bewaar voor later.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes.
  • Hak de peper fijn en meng met de yoghurt en de granaatappelmelasse.
  • Breng op smaak met een beetje zout.
  • Meng de granaatappeldressing met de rode kool.
  • Verdeel de salade over diepe borden en bestrooi met amandelen.
  • Garneer met bladpeterselie.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.