Rodekool-appelsalade met amandelen, rozijnen en granaatappeldressing

4
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Snijd de rode kool in vieren en schaaf hem flinterdun zonder de kern te gebruiken.
  • Roer de kool om met een theelepel zout tot de kool vocht begint los te laten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne reepjes.
  • Meng de appel en de rozijnen met de rode kool.
  • Verwarm een droge koekenpan en rooster de amandelen rondom goudbruin in circa 3 minuten.
  • Hak de amandelen fijn en bewaar voor later.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes.
  • Hak de peper fijn en meng met de yoghurt en de granaatappelmelasse.
  • Breng op smaak met een beetje zout.
  • Meng de granaatappeldressing met de rode kool.
  • Verdeel de salade over diepe borden en bestrooi met amandelen.
  • Garneer met bladpeterselie.

Ingredienten

4
Personen

Rodekool-appelsalade met amandelen, rozijnen en granaatappeldressing

  • 1 kleine rode kool
  • 100 g amandelen
  • 2 appels
  • 100 g rozijnen
  • 1 rode peper
  • 4 el yoghurt
  • 3 el granaatappelmelasse
  • 0.5 bos bladpeterselie

Extra nodig

  • mandoline of schaaf
Geef je waardering
4