- Snijd de rode kool in vieren en schaaf hem flinterdun zonder de kern te gebruiken.
- Roer de kool om met een theelepel zout tot de kool vocht begint los te laten.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne reepjes.
- Meng de appel en de rozijnen met de rode kool.
- Verwarm een droge koekenpan en rooster de amandelen rondom goudbruin in circa 3 minuten.
- Hak de amandelen fijn en bewaar voor later.
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes.
- Hak de peper fijn en meng met de yoghurt en de granaatappelmelasse.
- Breng op smaak met een beetje zout.
- Meng de granaatappeldressing met de rode kool.
- Verdeel de salade over diepe borden en bestrooi met amandelen.
- Garneer met bladpeterselie.
rodekool-appelsalade met amandelen, rozijnen en granaatappeldressing

Meld je aan en praat mee