- Snijd de rode kool in vieren en schaaf hem flinterdun zonder de kern te gebruiken.
- Roer de kool om met een theelepel zout tot de kool vocht begint los te laten.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne reepjes.
- Meng de appel en de rozijnen met de rode kool.
- Verwarm een droge koekenpan en rooster de amandelen rondom goudbruin in circa 3 minuten.
- Hak de amandelen fijn en bewaar voor later.
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes.
- Hak de peper fijn en meng met de yoghurt en de granaatappelmelasse.
- Breng op smaak met een beetje zout.
- Meng de granaatappeldressing met de rode kool.
- Verdeel de salade over diepe borden en bestrooi met amandelen.
- Garneer met bladpeterselie.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rodekool-appelsalade met amandelen, rozijnen en granaatappeldressing
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties