Saffraanbouillon
Breng de bouillon met de saffraan aan de kook laat de bouillon op laag vuur trekken.
Chorizo en garnalen bakken
Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de blokjes chorizo tot ze knapperig zijn. Pel intussen de scampi en verwijder het darmkanaal. Haal de blokjes chorizo uit de pan en schep op een bord maar laat het bakvet in de pan zitten. Bak de scampi 3 minuten in het bakvet van de chorizo, haal ze uit de pan en schep ze bij de chorizo.
Paella voorbereiden
Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit een scheut olie in de hapjespan waar de chorizo en scampi in gebakken zijn en fruit de ui. Voeg de paprika’s en bleekselderij toe en bak ze circa 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak even mee tot de rijst glazig is. Voeg de warme bouillon toe en kook de rijst, terwijl je af en toe roert, in circa 25 minuten gaar.
Vis voor de paella grillen
Verwarm een grillpan voor. Bestrijk de vis met olijfolie en gril de vis op de huid in de grillpan. Draai de vis om met een paletmes en gril op deze kant tot de vis gaar is. Snijd intussen de citroen in parten. Bestrooi de vis met een beetje zout en een versgemalen peper.
Aan tafel!
Schep de paella op bord en leg de gegrilde vis erop. Serveer met partjes citroen.
Paella afmaken
Halveer de cherrytomaten en roer ze met de doperwten door de rijst. Voeg de scampi en chorizo toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de bieslook fijn en meng door de paella. Zet het vuur uit en laat de rijst met deksel op de pan staan.
0 reacties