Risotto met venkel en merguezworstjes

55
Makkelijk
Risotto met venkel en merguezworstjes

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Breng een steelpannetje met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in kleine stukjes.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en de venkel circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Voeg het citroenrasp en de Parmezaanse kaas toe. Verbrokkel de helft van de feta boven de pan en roer goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de risotto en de merguezworstjes over borden. Verbrokkel de resterende feta over de risotto. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Risotto met venkel en merguezworstjes

  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje roomboter
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • witte wijn
  • 300 g risottorijst
  • 100 g feta
  • 300 g merguez worstjes
  • 2 takjes basillicum

Extra nodig

  • rasp
Risotto met venkel en merguezworstjes
Geef je waardering
55