Risotto met garnalen

26
Makkelijk
Risotto met garnalen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Risotto met garnalen

  • Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en bleekselderij circa 4 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Schenk de witte wijn erbij en roer goed door.
  • Schep, wanneer de witte wijn door de rijst is opgenomen, lepel voor lepel de bouillon bij de rijst. Blijf roeren. Na circa 15 minuten is de rijst gaar.
  • Rasp de schil van de citroen (bewaar de citroen) en roer samen met de garnalen door de risotto. Warm nog circa 2 minuten door.
  • Neem de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Snijd de citroen in achten.

 Frisse salade

  • Rasp de schil van de sinaasappel boven een kom. Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven de kom.
  • Voeg de olijfolie extra vierge, de mosterd en een beetje zout en versgemalen peper toe. Roer goed door.
  • Snijd de onderkant van de little gems en maak de bladeren los. Meng de sla door de dressing.

Serveren
Verdeel de risotto en de frisse salade over de borden. Serveer de partjes citroen bij de risotto. 

Ingredienten

4
Personen

Risotto met garnalen

  • 1 l water
  • 1 kippenbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 stengel bleekselderij
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 250 g roze garnalen
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter

Frisse salade

  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 4 kropjes little gem
Risotto met garnalen
Geef je waardering
26