Risotto met citroen en ricotta
-
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Rasp en pers de citroenen. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Fruit de ui voor 10 minuten. Bak de knoflook mee voor de laatste 2 minuten.
-
Voeg de risotto toe en bak mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg daarna rasp van 1 citroen toe.
-
Schenk de wijn in de pan. Roer door en laat iets verdampen.
-
Giet scheut-voor-scheut de bouillon toe totdat de risotto beetgaar is. Voeg pas een scheut toe wanneer de vorige helemaal is opgenomen. Zet het vuur uit na de laatste scheut.
-
Voeg het sap van de citroenen, de boter en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.
-
Verdeel de risotto over de borden. Serveer met een flinke lepel ricotta. Garneer met nog wat citroenrasp en zwarte peper.
0 reacties