De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto met citroen en ricotta

Een risotto is altijd een goed idee. Dit zomerse recept van Bibi met citroen en ricotta is lekker fris. 

40 min voorbereidingstijd
Risotto met citroen en ricotta op een bord

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Een zomerse risotto kan ik zo naar verlangen. Dit frisse recept met citroen en ricotta is altijd een feestje op mijn bord. Weinig ingrediënten en supermakkelijk om te maken. Gauw aan de slag!"

Bereidingswijze

Risotto met citroen en ricotta

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Rasp en pers de citroenen. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Fruit de ui voor 10 minuten. Bak de knoflook mee voor de laatste 2 minuten.

  3. Voeg de risotto toe en bak mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg daarna rasp van 1 citroen toe.

  4. Schenk de wijn in de pan. Roer door en laat iets verdampen.

  5. Giet scheut-voor-scheut de bouillon toe totdat de risotto beetgaar is. Voeg pas een scheut toe wanneer de vorige helemaal is opgenomen. Zet het vuur uit na de laatste scheut.

    Een goede risotto is geen harde pap maar mag best wat ‘lopen’, dus als de laatste schep bouillon nog net niet is opgenomen is dit hét moment om het vuur uit te zetten. Je laat de risotto nu expres even rusten voor dat smeuïge effect.

  6. Voeg het sap van de citroenen, de boter en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.

  7. Verdeel de risotto over de borden. Serveer met een flinke lepel ricotta. Garneer met nog wat citroenrasp en zwarte peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker