Courgetterolletjes
Halveer de citroen en houd de helft apart. Meng in een ovenschaal het sap van een halve citroen, 2 eetlepel olijfolie en een beetje zout en peper. Snijd de courgette, in de lengte, met een kaasschaaf in dunne plakken. Voeg toe aan de marinade en laat circa 15 minuten staan om te marineren. Snijd de helft van de Parmezaanse kaas met de kaasschaaf in dunne plakken. Verdeel de rucola en plakjes Parmezaanse kaas over de plakken courgette, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
Risotto alla Milanese
Breng in een pan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Week de saffraan in een glas met warm water. Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een (hapjes)pan, voeg de ui toe en fruit circa 3 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten onder continu roeren. Schenk de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn is opgenomen door de rijst. Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst, blijf roeren in de pan. Voeg na circa 10 minuten de saffraan toe en laat nog circa 5 minuten garen. Rasp de resterende Parmezaanse kaas. Zet het vuur uit. Roer de boter en de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met peper. Snijd de achtergehouden citroen in vieren en serveer bij de risotto.
Asperges
Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Breng een pan water met zout aan de kook en kook hierin de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
Serveer
Verdeel de rijst over borden en schep de asperges en de courgettes erop.
0 reacties