De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto ai frutti di mare (risotto met zeevruchten)

45 MIN
Risotto ai frutti di mare (Risotto met zeevruchten)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Risotto
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie en de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de risottorijst, saffraan en witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is. Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen.

Zeevruchten

Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de mosselen en vongole toe. Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe. Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan. Blus de schelpen als ze voor de helft open staan met de witte wijn en haal ze uit de pan. Maak de octopus schoon, snijd de octopus in stukjes en voeg toe aan de risotto. Snijd de tonijn en de zalm in blokjes. Voeg de mosselen en vongole toe aan de risotto. Meng als laatste de tonijn, zalm en de roomboter erdoorheen. Snijd de cherrytomaten in stukjes.

Serveren

Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker