Risotto
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje
olie en de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de
risottorijst, saffraan en witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig
is. Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Breng op
smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer regelmatig over de
bodem om aanbakken te voorkomen.
Zeevruchten
Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de mosselen en vongole toe. Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe. Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan. Blus de schelpen als ze voor de helft open staan met de witte wijn en haal ze uit de pan. Maak de octopus schoon, snijd de octopus in stukjes en voeg toe aan de risotto. Snijd de tonijn en de zalm in blokjes. Voeg de mosselen en vongole toe aan de risotto. Meng als laatste de tonijn, zalm en de roomboter erdoorheen. Snijd de cherrytomaten in stukjes.
Serveren
Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Meld je aan en praat mee