De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen

Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip. 

Direct naar recept
Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip. 

Bereidingswijze

Snijd voor de rijstsoep de gemberwortel in plakken. Giet de kippenbouillon in een ruime pan en voeg de rijst, eventueel de kombu, de steranijs, kruidnagels en gember toe. Breng het geheel aan de kook en kook 30 minuten zacht door, tot er een gebonden soep ontstaat. Verwijder de gember, kombu, steranijs en kruidnagels. Breng op smaak met vissaus, zout en zwarte peper.

Rasp de gemberwortel voor de topping. Verhit een scheut olie in een koekenpan, voeg de kip en de gember toe en bak enkele minuten tot de kip licht gekleurd en gaar is. Let op: kipgehakt is sneller gaar dan kippendijen. Breng op smaak met vissaus en zwarte peper.

Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Pel de witte ui en snijd hem in dunne ringen. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn. Stamp de gedroogde garnalen fijn in de vijzel.

Schep de soep in kommen, verdeel de kip over de kommen en top af met wat koriander, ui, chilipeper en gedroogde garnalen.

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.