Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Rijstsoep

  • 3 cm gemberwortel
  • l kippenbouillon
  • 140 gr jasmijnrijst
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 el vissaus
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • stuk kombu van 4 x 4 cm (optioneel)

Topping

  • 1-2 cm gemberwortel
  • olie
  • 250 gr kipgehakt of gegaarde kippendijen
  • 1 el vissaus
  • versgemalen zwarte peper
  • 6 takjes koriander
  • 1 grote witte ui
  • 1 groene chilipeper
  • 4 el gedroogde garnalen

Benodigdheden

  • vijzel

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Snijd voor de rijstsoep de gemberwortel in plakken. Giet de kippenbouillon in een ruime pan en voeg de rijst, eventueel de kombu, de steranijs, kruidnagels en gember toe. Breng het geheel aan de kook en kook 30 minuten zacht door, tot er een gebonden soep ontstaat. Verwijder de gember, kombu, steranijs en kruidnagels. Breng op smaak met vissaus, zout en zwarte peper.

Rasp de gemberwortel voor de topping. Verhit een scheut olie in een koekenpan, voeg de kip en de gember toe en bak enkele minuten tot de kip licht gekleurd en gaar is. Let op: kipgehakt is sneller gaar dan kippendijen. Breng op smaak met vissaus en zwarte peper.

Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Pel de witte ui en snijd hem in dunne ringen. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn. Stamp de gedroogde garnalen fijn in de vijzel.

Schep de soep in kommen, verdeel de kip over de kommen en top af met wat koriander, ui, chilipeper en gedroogde garnalen.

Geef je waardering

13
Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen