Pilav rijst:
- Pel en snipper de ui.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui aan. Laat niet verkleuren.
- Voeg de rijst toe en de kurkuma toe.
- Schenk de groentebouillon en witte wijn erbij.
- Laat het geheel met de deksel op de pan circa 15 - 20 minuten koken.
De puntpaprika en venkel schoonmaken:
- Snijd de onderkant van de venkel, snijd door de helft, verwijder de kern en maak de lagen los van elkaar. Snijd de venkel in dunne repen.
- Snijd de puntpaprika in vieren en verwijder de zaadlijsten, snijd in stukken ter grootte van de venkel.
Alles wokken:
- Pel en snipper de sjalot, pel en hak de knoflook grof.
- Indien nodig, pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Dep de gamba’s droog met keukenrol.
- Verwarm een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Fruit de sjalot en knoflook.
- Voeg de puntpaprika en venkel toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper.
- Voeg de gamba’s toe en roerbak ze circa 5 minuten mee.
- Voeg tot slot de zeekraal toe en verwarm dit nog circa 1 minuut mee.
- Blus af met een scheutje sojasaus.
0 reacties