De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijst met zeekraal en gamba’s

30 min kooktijd
Rijst met zeekraal en gamba’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pilav rijst:

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui aan. Laat niet verkleuren.
  • Voeg de rijst toe en de kurkuma toe.
  • Schenk de groentebouillon en witte wijn erbij.
  • Laat het geheel met de deksel op de pan circa 15 - 20 minuten koken.

De puntpaprika en venkel schoonmaken:

  • Snijd de onderkant van de venkel, snijd door de helft, verwijder de kern en maak de lagen los van elkaar. Snijd de venkel in dunne repen.
  • Snijd de puntpaprika in vieren en verwijder de zaadlijsten, snijd in stukken ter grootte van de venkel.

Alles wokken:

  • Pel en snipper de sjalot, pel en hak de knoflook grof.
  • Indien nodig, pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
  • Dep de gamba’s droog met keukenrol.
  • Verwarm een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Fruit de sjalot en knoflook.
  • Voeg de puntpaprika en venkel toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de gamba’s toe en roerbak ze circa 5 minuten mee.
  • Voeg tot slot de zeekraal toe en verwarm dit nog circa 1 minuut mee.
  • Blus af met een scheutje sojasaus.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker