Rijst met zeekraal en gamba’s

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pilav rijst:

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui aan. Laat niet verkleuren.
  • Voeg de rijst toe en de kurkuma toe.
  • Schenk de groentebouillon en witte wijn erbij.
  • Laat het geheel met de deksel op de pan circa 15 - 20 minuten koken.

De puntpaprika en venkel schoonmaken:

  • Snijd de onderkant van de venkel, snijd door de helft, verwijder de kern en maak de lagen los van elkaar. Snijd de venkel in dunne repen.
  • Snijd de puntpaprika in vieren en verwijder de zaadlijsten, snijd in stukken ter grootte van de venkel.

Alles wokken:

  • Pel en snipper de sjalot, pel en hak de knoflook grof.
  • Indien nodig, pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
  • Dep de gamba’s droog met keukenrol.
  • Verwarm een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Fruit de sjalot en knoflook.
  • Voeg de puntpaprika en venkel toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de gamba’s toe en roerbak ze circa 5 minuten mee.
  • Voeg tot slot de zeekraal toe en verwarm dit nog circa 1 minuut mee.
  • Blus af met een scheutje sojasaus.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde rijst met zeekraal en gamba’s

  • 1 ui
  • rijstolie
  • 300 g witte rijst
  • 1 tl kurkuma
  • 300 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 1 venkel
  • 1 puntpaprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 16 gamba's
  • 100 g zeekraal
  • sojasaus
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
5