Rigatoni hoep hoep Olanda

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rigatoni hoep hoep Olanda
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de tomaten in stukken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Haal de ui en knoflook uit de pan en voeg de tomaten en tomatensap toe. Pluk en scheur de blaadjes basilicum en voeg ze met de oregano zout, peper, de gebakken uien met knoflook en het bouillonblokje toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten koken en voeg de room toe. Kook circa 3 minuten door. Roer de pasta door de saus en verdeel de pasta over borden. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

Carote glassate al limone
Pel en snijd de ui fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Schil en snijd de wortels in plakjes. Smelt boter in een pan en fruit de ui. Voeg de wortels, peterselie, zout en peper toe en stoof tot de wortels gaar zijn. Schep de wortels in een schaal, strooi er sesamzaadjes over en serveer bij de pasta.

Ingredienten

4
Personen

Rigatoni hoep hoep Olanda

  • zout
  • 500 g farfalle
  • 500 g tomaten met saus in blik
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 el oregano
  • versgemalen peper
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • 100 ml room
  • Parmezaanse kaas

Carote glassate al limone

  • 1 ui
  • 2 takjes verse bladpeterselie
  • 2 winterwortel
  • 40 g boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl sesamzaad
Geef je waardering
0