Rieslingtaart

1
Gemiddeld
Rieslingtaart

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Deeg
Maal in de mixer de bloem, cacaopoeder en geschaafde amandelen tot een fijn poeder. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk de melk en de eidooier erin. Snijd de boter in stukjes en snijd samen met de suiker door het deeg. Kneed vervolgens tot een egaal deeg, verpak in plasticfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkbank, uit tot plak van circa 4 millimeter dik. Snijd er 2 cirkels van 20 centimeter doorsnede uit. Bak de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 15 minuten gaar.

Rieslingmousse
Week de gelatine in koud water. Roer de eidooiers los met de suiker. Meng een scheutje van de Rieslingwijn door de eidooiers en schenk in een pan. Voeg rasp van 1 citroen en het sap van 1 sinaasappel toe. Roer de rest van de Rieslingwijn toe en gaar de massa op laag vuur tot yoghurt dikte (80 ºC). Los de gelatine op in de Rieslingcrème en laat op ijswater afkoelen tot hij dikker wordt. Klop de slagroom tot yoghurt dikte en spatel door de afgekoelde Rieslingcrème. Leg een gebakken bodemplak in een ingevette en met plasticfolie beklede taartring en verdeel de mousse erover. Laat de taart opstijven in de koelkast.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de olie erdoor. Knip de druiventros in kleine trosjes van 3 druiven en doop de trosjes in de chocolade. Laat ze in de koelkast hard worden. Snijd de tweede bodemplak in tien punten en zet ze op de taart. Bestuif de taart met poedersuiker en zet de chocoladedruiven op de taart.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 150 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 3 el melk
  • 1 eidooier
  • 100 g boter
  • 75 g suiker

Rieslingmousse

  • 7 blaadjes gelatine
  • 4 eidooiers
  • 160 g suiker
  • 375 ml Rieslingwijn
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 250 ml room

Garnering

  • 100 g witte chocolade
  • 3 el zonnebloemolie
  • 0.5 tros kleine witte druiven
  • poedersuiker

Extra nodig

  • poedersuiker
  • taartring van 20 cm doorsnede
  • plasticfolie
  • thermometer
Rieslingtaart
Geef je waardering
1