Rieslingappels

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Wel de rozijnen circa 1 uur in de rum. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Meng de gewelde rozijnen met de geschaafde amandelen, suiker en kaneelpoeder. Vul de appels met het mengsel en zet ze in de ovenschaal. Giet de wijn in de ovenschaal en bak de appels circa 30 minuten.

Vanillesaus
Breng de room met de melk en 1 el suiker aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla dikte.

Haal de appels uit de oven en serveer met de vanillesaus.

Ingredienten

4
Personen

Rieslingappels

  • 40 g rozijnen
  • 100 ml rum
  • 4 grote appels
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 20 g rietsuiker
  • kaneelpoeder
  • 750 ml Rieslingwijn

Vanillesaus

  • 210 ml room
  • 90 ml melk
  • 60 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje

Extra nodig

  • appelboor
  • ovenschool
Geef je waardering
1