De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rieslingappels

40 MIN
Rieslingappels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Wel de rozijnen circa 1 uur in de rum. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Meng de gewelde rozijnen met de geschaafde amandelen, suiker en kaneelpoeder. Vul de appels met het mengsel en zet ze in de ovenschaal. Giet de wijn in de ovenschaal en bak de appels circa 30 minuten.

Vanillesaus
Breng de room met de melk en 1 el suiker aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla dikte.

Haal de appels uit de oven en serveer met de vanillesaus.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker