Ricciarelli

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Maal de amandelen in het bakje van de staafmixer tot poeder. Halveer de citroen. Klop de eiwitten met een beetje citroensap tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en het amandelpoeder erdoor. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de sinaasappel. Spatel het vanillemerg samen met de sinaasappelrasp en het amandelextract door het deeg. Laat het deeg minstens 4 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Knip het ouwel in 25 stukjes van 7x4 centimeter. Verdeel de stukjes ouwel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep beslag op een lepel. Maak een vinger nat, stip het beslag ermee aan en leg op een velletje ouwel. Herhaal dit tot het beslag en de ouwel op zijn en bestuif met poedersuiker. Bak de ricciarelli in circa 18 minuten krokant en gaar.

Tip: de koekjes zijn na een dag nog lekkerder.

Ingredienten

25
Porties

Ricciarelli

  • 200 g amandelen
  • 1 citroen
  • 2 eiwitten
  • 200 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 1 el bitter amandelextract
  • wit eetpapier of ouwel
  • 200 g poedersuiker

Extra nodig

  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
8