Rendang padang
Stap 1:
Pel en snijd een ui in grove stukken. Schil de koenir en djahe. Maak een boemboe van de ui, koenir, djahe en kemirinoten. Gebruik hiervoor de tjobek of een foodprocessor om de ingrediënten fijn te malen. Kneus de sereh. Snijd de riblappen in blokjes van 2,5 à 3 cm.
Stap 2:
Breng een halve liter water aan de kook met de boemboe, sereh en het runderbouillonblokje. Zet daarna het vuur iets zachter en voeg santen en sambal toe. Laat de santen oplossen. Voeg de blokjes vlees toe en het sap van een halve citroen. Laat het geheel voor 2,5 uur op laag vuur gaar stoven zonder deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de gemalen kokos goudbruin in een droge koekenpan. Schep de gegaarde riblappen in een ovenschaal. Strooi hier de lichtbruin gebakken kokos overheen. Zet de ovenschaal in de oven. Roer om de 7 minuten door de ovenschaal. Wanneer het gerecht droger begint te worden zet je de oven uit en laat je de ovenschaal nog circa 10 minuten in de oven staan.
Snelle wok
Snijd de paksoi in stukken, de prei in ringen en de paprika in reepjes. Pel en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een wokpan met een eetlepel zonnebloemolie. Wok de groenten en knoflook voor circa 3 minuten. Voeg naar smaak sambal en wat zout toe. Serveer de wokschotel met de Rendang Padang.
Tips van oma Reen:
- Pas op met de koenir. Deze geeft vervelende gele vlekken die je niet zomaar uit je kleren of van je witte werkblad af krijgt.
-
Serveer dit gerecht met rijst of bami.
0 reacties