De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rendang padang

Rendang is misschien wel dé favoriet uit de Indische keuken. Daarom mocht deze natuurlijk niet ontbreken in het nieuwe seizoen van Zoals Alleen Oma Dat Kan.

200 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rendang is misschien wel dé favoriet Indische keuken. Daarom mocht deze natuurlijk niet ontbreken in het nieuwe seizoen van Zoals Alleen Oma Dat Kan

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Rendang is misschien wel dé favoriet uit de Indische keuken. Daarom mocht deze natuurlijk niet ontbreken in het nieuwe seizoen van Zoals Alleen Oma Dat Kan.

Bereidingswijze

Rendang padang 

Stap 1: 
Pel en snijd een ui in grove stukken. Schil de koenir en djahe. Maak een boemboe van de ui, koenir, djahe en kemirinoten. Gebruik hiervoor de tjobek of een foodprocessor om de ingrediënten fijn te malen. Kneus de sereh. Snijd de riblappen in blokjes van 2,5 à 3 cm. 

Stap 2: 
Breng een halve liter water aan de kook met de boemboe, sereh en het runderbouillonblokje. Zet daarna het vuur iets zachter en voeg santen en sambal toe. Laat de santen oplossen. Voeg de blokjes vlees toe en het sap van een halve citroen. Laat het geheel voor 2,5 uur op laag vuur gaar stoven zonder deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren 

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de gemalen kokos goudbruin in een droge koekenpan. Schep de gegaarde riblappen in een ovenschaal. Strooi hier de lichtbruin gebakken kokos overheen. Zet de ovenschaal in de oven. Roer om de 7 minuten door de ovenschaal. Wanneer het gerecht droger begint te worden zet je de oven uit en laat je de ovenschaal nog circa 10 minuten in de oven staan. 

Snelle wok 
Snijd de paksoi in stukken, de prei in ringen en de paprika in reepjes. Pel en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een wokpan met een eetlepel zonnebloemolie. Wok de groenten en knoflook voor circa 3 minuten. Voeg naar smaak sambal en wat zout toe.   Serveer de wokschotel met de Rendang Padang. 

 

Tips van oma Reen: 

  • Pas op met de koenir. Deze geeft vervelende gele vlekken die je niet zomaar uit je kleren of van je witte werkblad af krijgt.  
  • Serveer dit gerecht met rijst of bami.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.