De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rein’s empal daging en sajor asem

Een heerlijk gekruid vleesgerecht met groenten gebakken in een boemboe.

60 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Rein’s Empal daging en sajor asem

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Empal daging
Snijd het vlees in blokjes van circa 3 centimeter. Breng het vlees in een pan met water, de tamarindepasta en laos aan de kook. Laat koken tot het water bijna helemaal is ingekookt. Dit duurt circa 1 uur. Laat het vlees afkoelen.

Sajor Asem
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de sperziebonen, peulen, witte kool, kousenband en snijbonen fijn en kook de groente beetgaar in de pan met water Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de knoflook en rode peper fijn. Vijzel voor de boemboe de ui, knoflook, rode peper en kemirinoten. Snijd de laos in stukken. Giet het grootste gedeelte van het water van de groente af en voeg de gevijzelde boemboe en laos toe. Meng de tamarindepasta met een scheutje water en schenk in de pan met groente. Voeg de trassi toe en breng aan de kook.

Serveren
Wok het vlees tot het vocht verdampt is. Serveer het vlees met de groente en witte rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker