Rein’s Empal daging en sajor asem

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
2 uur totale tijd

Empal daging
Snijd het vlees in blokjes van circa 3 centimeter. Breng het vlees in een pan met water, de tamarindepasta en laos aan de kook. Laat koken tot het water bijna helemaal is ingekookt. Dit duurt circa 1 uur. Laat het vlees afkoelen.

Sajor Asem
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de sperziebonen, peulen, witte kool, kousenband en snijbonen fijn en kook de groente beetgaar in de pan met water Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de knoflook en rode peper fijn. Vijzel voor de boemboe de ui, knoflook, rode peper en kemirinoten. Snijd de laos in stukken. Giet het grootste gedeelte van het water van de groente af en voeg de gevijzelde boemboe en laos toe. Meng de tamarindepasta met een scheutje water en schenk in de pan met groente. Voeg de trassi toe en breng aan de kook.

Serveren
Wok het vlees tot het vocht verdampt is. Serveer het vlees met de groente en witte rijst.

Ingredienten

4
Personen

Empal daging

  • 600 g rundernek
  • 1 l water
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 cm laos
  • sojaolie

Sajor Asem

  • 125 g sperziebonen
  • 1125 g peultjes
  • 0.5 witte kool
  • 0.5 bos kousenband
  • 125 g snijboontjes
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 kemirinoten
  • 1 lombok
  • 3 cm laos
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 tl trassi
Geef je waardering
1