Red de pukkelpompoen met deze pompoenkoekjes

25
Gemiddeld
Pompoenkoekjes

Bereidingswijze

1 uur en 40 minuten totale tijd

Door een heftige hagelbui zijn maar liefst 125.000 biologische pompoen getransformeerd tot pukkelpompoen. Ze zien er een stuk minder fraai uit, maar doen daardoor echt niet af aan kwaliteit aan de binnenkant.

Door hun minder mooie jasje dreigen de pukkelpompoenen over te blijven, wat natuurlijk hartstikke zonde is. Daarom is De Streekboer.nl een actie gestart: in plaats van minimaal €2,-, koop je de heerlijke pompoenen nu voor €1,-! Hiermee worden de kosten voor het van het land halen van de pompoenen, de distributie en het regelen van de verkopen gedekt.

24Kitchen-chef Miljuschka is net als wij groot voorstander van deze actie en riep daarom deze week uit tot nationale pompoenweek! Doe jij mee met de actie? Haal dan nu jouw pukkelpompoen en maak er (bijvoorbeeld voor Halloween) deze zalige pompoenkoekjes van. 

Miljuschka's pompoenkoekjes

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snij de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer. Draai de temperatuur van de oven naar 170 graden.

Meng de pompoenpuree samen met de boter, eidooiers, bloem en suiker goed door elkaar. Maak hoopjes met een ijslepel die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het los geklopte eiwit.

Zet 20 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Ingredienten

10
Porties

Voor de pompoenkoekjes

  • 1 kleine pukkelpompoen
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 tl 5 spices poeder
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 150 g ongezouten zachte boter
  • 180 g fijne suiker
  • poedersuiker om te bestrooien
Pukkelpompoen
Geef je waardering
25