Ravioli met ei en asperges, aspergebechamel en lamsham

24
Gevorderd

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pastadeeg

Kneed de bloem met de eieren tot een soepel pastadeeg. Verpak in plasticfolie en laat rusten.

Raviolivulling

Schil de asperges en kook ze beetgaar in water met zout. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Gaar tot een roux. Verwarm de room en los de kaas erin op. Snij de ham in fijne blokjes en voeg samen met de gesneden asperges toe aan de room. Voeg de roux ook toe aan de room, tot een wat dikke massa ontstaat en roer de crème fraiche door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling afkoelen. Rol het pasta deeg dun uit. Spuit toefjes vulling op het deeg. Leg er een rauwe eidooier op. Bestrijk met water en dek af met pastadeeg, druk goed aan en steek er ravioli uit. Kook de ravioli vlak voor serveren in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. 

Gedroogde lamshamkruimels

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 17 minuten krokant.

Aspergebechamel 

Ris de tijm. Pel en hak de knoflook, ui en de tijm. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de tijm, knoflook en ui toe. Fruit het geheel zonder te laten kleuren. Voeg de bloem toe en gaar de roux. Voeg beetje bij beetje het aspergevocht en de room toe, roer elke keer met een garde door tot het al het vocht gebruikt is. Kook kort door tot bechameldikte.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Ingredienten

4
Personen

Pastadeeg

  • 200 g pastabloem
  • 2 eieren

Raviolivulling

  • 8 witte asperges
  • 25 g bloem
  • 30 g boter
  • 125 g runderbouillon of aspergevocht
  • 50 g crème fraîche
  • 50 g blue de gex kaas
  • 50 g lamsham in een dikke plak
  • 4 eidooiers

Aspergebechamel

  • 3 takjes tijm
  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 200 ml aspergevocht
  • 100 ml room
  • 25 g boter
  • 30 g bloem

Gedroogde lamsham

  • 4 dunne plakken lamsham

Extra nodig

  • steker van 8 cm ø
Geef je waardering
24