De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ravioli con ricotta e spinaci

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ravioli con ricotta e spinaci

Bereidingswijze

Ravioli
Maak een kuiltje in de bloem en schenk de eidooiers erin. Meng met 1 hand beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed het geheel tot een deeg en kneed het deeg als het goed gemengd is met 2 handen stevig door. Voeg als het te droog is een scheutje water toe. Laat het deeg afgedekt met een vochtige handdoek circa 15 minuten rusten.

Blancheer de spinazie heel kort en laat hem goed uitlekken. Pel en pers de knoflook en snijd de tomaatjes in reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de spinazie en knoflook heel kort. Voeg de tomaatjes met een beetje olie van de tomaatjes toe en breng op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat. Pureer de spinazie in de keukenmachine en meng in een kom met de ricotta en rasp de helft van de Parmezaanse kaas erboven. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot gebruik.

Verdeel het pastadeeg in gelijke delen en rol het met behulp van een pastamachine uit tot lange vellen. Verdeel de vulling in hoopjes over 1 vel en bestrijk het vel om de vulling heen met water. Leg het andere vel erop en snijd vierkanten ravioli uit het deeg. Druk de randen van het deeg goed aan. Kook de ravioli 4 minuten in een pan met water en zout.

Salie-tomatensaus
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de olie en boter in een pan tot de boter lichtbruin wordt en blus af met het sap van de citroen. Voeg de tomaten en kappertjes toe. Snijd de helft van de blaadjes salie in reepjes en meng door de saus. Schep de ravioli uit het water in de saus en warm even kort door.

Leg de ravioli op bord en schep de saus erop. Garneer met de resterende salie en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.