Raapstelenstamppot met Provençaalse zalm

9
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Raapstelenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en winterpeen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels en de winterpeen met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
  • Maak de raapstelen schoon en snijd ze grof.
  • Snijd de zongedroogde tomaten grof.
  • Snijd de dragon fijn.
  • Roer de raapstelen, zongedroogde tomaten en de dragon door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Provençaalse zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rasp de citroen boven een kom. Snijd de citroen in partjes.
  • Roer de honing, Provençaalse kruiden en een scheutje olijfolie door de citroenrasp en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in een met olie ingevette ovenschaal. Besmeer de zalmfilets met het oliemengsel en verbrokkel de feta eroverheen. Bak de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de raapstelenstamppot en Provençaalse zalm over borden. Serveer met een partje citroen.

Ingredienten

4
Personen

Raapstelenstamppot met Provençaalse zalm

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 winterpeen
  • 50 ml melk
  • 4 bosjes raapstelen
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 0.5 bosje dragon
  • 1 citroen
  • 1 el honing
  • 2 tl provençaalse kruiden
  • olijfolie om in te
  • 400 g zalm met huid
  • 100 g feta

Extra nodig

  • pureestamper
  • rasp
  • ovenschaal
Geef je waardering
9