De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

raapstelenstamppot met provençaalse zalm

25 min kooktijd
Raapstelenstamppot met Provençaalse zalm

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Raapstelenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en winterpeen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels en de winterpeen met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
  • Maak de raapstelen schoon en snijd ze grof.
  • Snijd de zongedroogde tomaten grof.
  • Snijd de dragon fijn.
  • Roer de raapstelen, zongedroogde tomaten en de dragon door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Provençaalse zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rasp de citroen boven een kom. Snijd de citroen in partjes.
  • Roer de honing, Provençaalse kruiden en een scheutje olijfolie door de citroenrasp en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in een met olie ingevette ovenschaal. Besmeer de zalmfilets met het oliemengsel en verbrokkel de feta eroverheen. Bak de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de raapstelenstamppot en Provençaalse zalm over borden. Serveer met een partje citroen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker