Raapstelenrisotto met frisse kabeljauw

10
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Raapstelenrisotto

  • Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten mee tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut inkoken. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig goed door.
  • Maak de raapstelen schoon en snijd grof door. Roer de raapstelen door de risotto.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en voeg de doperwten toe. Warm de risotto goed door en breng op smaak met versgemalen peper.

Kabeljauwfilet

  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauwfilets met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen. Knijp een helft van de citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.

Olie

  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Snijd de kappertjes fijn.
  • Meng in een kom de zongedroogde tomaten, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Verdeel de raapstelenrisotto over borden. Leg de kabeljauwfilet op de risotto en lepel de olie eroverheen. Serveer er een citroenpartje bij.

Ingredienten

4
Personen

Raapstelenrisotto met frisse kabeljauw

  • 900 ml water
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risotto
  • 100 ml witte wijn
  • 2 bosjes raapstelen
  • 200 g doperwten
  • Parmezaanse kaas
  • 4 kabeljauwfilets à 75 g
  • 1 citroen
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 10 ml balsamicoazijn
  • 30 ml olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
10