De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

raapstelenpasta met pesto

20 min kooktijd
Raapstelenpasta met pesto

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, spoel koud met water en laat goed uitlekken. Roer een scheutje olijfolie extra vierge door de pasta zodat de pasta niet gaat plakken.
  • Pluk de basilicum.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in plakjes.
  • Maal de basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas met een flinke scheut olijfolie extra vierge en het sap van de citroen tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de raapstelen grof.
  • Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Snijd de tomaten in parten.
  • Meng de tomaten, ui, pasta, raapstelen en pesto met elkaar.
  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
  • Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de gamba’s in circa 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de raapstelenpasta met pesto over borden en verdeel de gamba’s erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker