- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, spoel koud met water en laat goed uitlekken. Roer een scheutje olijfolie extra vierge door de pasta zodat de pasta niet gaat plakken.
- Pluk de basilicum.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Snijd de Parmezaanse kaas in plakjes.
- Maal de basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas met een flinke scheut olijfolie extra vierge en het sap van de citroen tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de raapstelen grof.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Snijd de tomaten in parten.
- Meng de tomaten, ui, pasta, raapstelen en pesto met elkaar.
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de gamba’s in circa 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de raapstelenpasta met pesto over borden en verdeel de gamba’s erover.
0 reacties