Quinoa
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Was de quinoa en kook gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de quinoa af.
Salade
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak circa 5 minuten tot de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Verbrokkel de geitenkaas.
- Meng in een grote kom de quinoa met de groente, pijnboompitten, sinaasappel, geitenkaas en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de salade over borden en garneer eventueel met radijsjes ingesneden als bloem. Snijd de radijsjes hiervoor in als bloem en leg ze circa 10 minuten in een kom met koud water. Op deze manier gaan de radijsjes open staan.
Meld je aan en praat mee