Quinoa
- Gaar de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Portobello’s
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Verbrokkel de feta.
- Verdeel de portobello’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Verdeel de feta eroverheen en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de portobello’s circa 12 minuten in de oven tot de feta een beetje gesmolten is.
Quinoaburgers
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
- Meng in een kom de quinoa, ui, knoflook, rode peper, eieren en het paneermeel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm 4 gelijke burgers.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de quinoaburgers om en om in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met de harissa.
Serveren
- Verdeel de quinoaburgers over de helft van de portobello’ s en lepel de Griekse yoghurt eroverheen. Verdeel de zongedroogde tomaten en de bosui over de Griekse yoghurt en leg de resterende portobello’s er bovenop.
Meld je aan en praat mee