De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

queen of puddings

55 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Queen of puddings

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Custard
Klop de eidooiers los met een beetje koude melk. Verwarm de rest van de melk met de boter en de suiker, rasp de citroen en voeg toe. Schenk een beetje warme melk bij de eidooiers. Schenk dit eimengsel bij de warme melk en roer goed door, laat nog even doorwarmen.

Snijd de korstjes van boterhammen en snijd het brood in kleine blokjes. Vet de ovenschaal in, verdeel de broodblokjes erover en giet er de custard over. Laat circa 10 minuten staan zodat het brood de custard kan opnemen. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Zet de ovenschaal in een braadslede gevuld met heet water. Giet er zoveel water in zodat de ovenschaal met de onderste helft in het water staat. Bak de custard 30 minuten en laat de custard iets afkoelen.

Jam
Kook het fruit met de suiker en verdeel de jam voorzichtig over de afgekoelde custard.

Schuim
Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije bekken tot pieken en verdeel over de schaal. Bak de taart daarna nog 25 minuten. Serveer warm. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker