Pure chocoladetaart met zuurtjescrème

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Roer een lepel eiwitschuim door de eidooiers en meng vervolgens de eidooiers door het eiwitschuim. Zeef de bloem en de cacao er in drie gedeeltes door. Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het beslag in de oven in circa 8 minuten gaar. Steek met de kleine taartsteker een cirkel uit het biscuit en snijd er een baan uit voor het bekleden van de taartrand.

Zuurtjescrème
Week gelatine in koud water. Verwarm in een pan de frambozenpuree met suiker en het sap van een halve citroen. Kluts het de eidooiers en het ei en meng door de frambozenpuree. Laat al roerende garen tot 80 ºC en roer de boter erdoor. Knijp de gelatine uit en roer door de frambozenpuree. Bekleed 3 bakjes met folie en schenk de frambozenpuree erin. Zet ze in de vriezer.

Chocolademousse
Breng de melk aan de kook en meng de eidooiers met de suiker. Snijd de chocolade in stukjes. Klop de slagroom lobbig. Meng een scheutje melk bij het ei, roer goed door en schenk bij de warme melk. Bind de crème op middelhoog vuur en roer, van het vuur af, de chocolade erdoor. Laat het chocolademengsel afkoelen en spatel de room erdoor.

Taart
Bekleed de rand van de grote taartvorm met plastic. Zet de taartvorm op een met plasticfolie bekleed bord. Zet de baan biscuit tegen de rand aan en leg de bodem erin. Vul de taartvorm voor de helft met chocolademousse. Haal 1 portie zuurtjescrème uit de vriezer en verwijder de folie. Zet de zuurtjescrème op de chocolademousse. Vul de taartsteker tot aan de rand met chocolademousse en strijk het helemaal glad. Zet de taart in de vriezer tot hij helemaal bevroren is.

Gelei
Week de gelatine in koud water. Breng de helft van de frambozenpuree, room en suiker aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer door de frambozenpuree. Schenk de rest van de frambozenpuree erbij en roer goed door. Schenk de gelei op de taart en druk de taart voorzichtig uit de steker.

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak. Garneer de taart met een rozet slagroom een stukje chocolade en zuurstok.

Ingredienten

12
Personen

Chocoladebiscuit

  • 6 eieren
  • 150 g suiker
  • 120 g bloem
  • 30 g cacaopoeder

Zuurtjescrème

  • 2 blaadjes gelatine
  • 120 g frambozenpuree
  • 40 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter

Chocolademousse

  • 110 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 30 g suiker
  • 180 g bittere chocolade
  • 375 ml room

Gelei

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml frambozenpuree
  • 2 el room
  • 1 el suiker

Garneren

  • 100 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • chocoladegalletje
  • zuurstok

Extra nodig

  • taartring van 15 cm doorsnede
  • taartring van 18 cm doorsnede
  • plastic folie of olie
  • spuitzak
Geef je waardering
4