De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

puddingwafels

45 MIN
Puddingwafels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wafels
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng de boter met de suiker. 
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het merg door de boter. Roer een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.
Meng de bloem, bakpoeder en zout met elkaar en roer door de boter.
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de wafels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.


Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Schep de pudding in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bespuit de helft van de wafels met de banketbakkersroom maar houd de randen vrij. Leg de andere wafels erop en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker