Puddingwafels

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Wafels
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng de boter met de suiker. 
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het merg door de boter. Roer een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.
Meng de bloem, bakpoeder en zout met elkaar en roer door de boter.
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de wafels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.


Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Schep de pudding in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bespuit de helft van de wafels met de banketbakkersroom maar houd de randen vrij. Leg de andere wafels erop en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

20
Porties

Wafels

  • 120 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 360 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • poedersuiker

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooier
  • 2 el bloem

Extra nodig:

  • spuitzak
  • glad spuitmondje
Geef je waardering
12