Laat de gerst, witte bonen en kikkererwten 10 uur weken in ruim water. Kook de gerst in circa 10 minuten en de witte bonen en kikkererwten in circa 15 minuten gaar (zorg dat de peulvruchten net onder water staan). Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de walnoten. Snijd de granaatappel in vieren en haal het vruchtvlees eruit. Giet de witte bonen en kikkererwten af en voeg ze toe aan de gerst (die niet is afgegoten). Meng de suiker erdoor. Leng de maïzena aan met een scheut water en bind de gerst, witte bonen en kikkererwten hier mee af (afhankelijk van hoeveel water er is verdampt met het koken). Voeg de abrikozen, krenten, rozijnen, walnoten, het amandelschaafsel, tweederde van het granaatappelvruchtvlees en de pijnboompitten toe. Voeg als het vocht opgenomen is eventueel nog iets water toe. Breng op smaak met rozenwater en laat het afkoelen. Bestrooi de afgekoelde pudding met kokos, de rest van het granaatappelvruchtvlees en gehakte pistachenoten.
Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties