Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal royaal in. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de gekonfijte gember in stukken. Halveer de citroenen en pers het sap eruit. Meng de pruimen met de twee derde van de suiker en verdeel het gesuikerde fruit met de gekonfijte gember over de ovenschaal. Giet hier water en de helft van het citroensap overheen. Snijd de boter in blokjes en meng met de vingertoppen met de bloem, 30 g suiker en basterdsuiker en gemberpoeder tot kruimels. Voeg wat citroensap toe om de kruimels meer te laten plakken. Doe de kruimels in een aparte ovenschaal. Bak het fruit onderin en de kruimels bovenin de oven in circa 20 minuten gaar. Hak de pecannoten grof. Prik de kruimels in met een vork, verdeel de kruimels en pecannoten over het gebakken fruit en bestrooi met de rest van de suiker. Bak nog circa 15 minuten in de oven. Serveer met gember, vanille-ijs of slagroom.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pruimen-gembercrumble
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties