De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pruimen-gembercrumble

60 min kooktijd
Pruimen-gembercrumble

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal royaal in. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de gekonfijte gember in stukken. Halveer de citroenen en pers het sap eruit. Meng de pruimen met de twee derde van de suiker en verdeel het gesuikerde fruit met de gekonfijte gember over de ovenschaal. Giet hier water en de helft van het citroensap overheen. Snijd de boter in blokjes en meng met de vingertoppen met de bloem, 30 g suiker en basterdsuiker en gemberpoeder tot kruimels. Voeg wat citroensap toe om de kruimels meer te laten plakken. Doe de kruimels in een aparte ovenschaal. Bak het fruit onderin en de kruimels bovenin de oven in circa 20 minuten gaar. Hak de pecannoten grof. Prik de kruimels in met een vork, verdeel de kruimels en pecannoten over het gebakken fruit en bestrooi met de rest van de suiker. Bak nog circa 15 minuten in de oven. Serveer met gember, vanille-ijs of slagroom.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker