Pruim trostomatensoep met gehaktballetjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de tomaten, water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
  • Kook de soep circa 5 minuten door en breng op smaak met peper.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, Parmezaanse kaas en paneermeel en breng op smaak met zout en peper en rol kleine balletjes van het gehakt.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen.
  • Voeg de balletjes en de prei toe aan de soep en laat circa 10 minuten koken.
  • Voeg de vermicelli de laatste 5 minuten toe.


Serveer de soep met de Italiaanse bollen

Ingredienten

4
Personen

Pruim trostomatensoep met gehaktballetjes

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 pruim trostomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g gehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 prei
  • 100 g vermicelli
  • 4 italiaanse bollen
Geef je waardering
3