- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden circa 3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 4 minuten mee.
- Voeg de tomaten, water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
- Kook de soep circa 5 minuten door en breng op smaak met peper.
- Meng in een kom het gehakt met het ei, Parmezaanse kaas en paneermeel en breng op smaak met zout en peper en rol kleine balletjes van het gehakt.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen.
- Voeg de balletjes en de prei toe aan de soep en laat circa 10 minuten koken.
- Voeg de vermicelli de laatste 5 minuten toe.
Serveer de soep met de Italiaanse bollen
Meld je aan en praat mee