De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pruim trostomatensoep met gehaktballetjes

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in vieren.

25 MIN
Pruim trostomatensoep met gehaktballetjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de tomaten, water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
  • Kook de soep circa 5 minuten door en breng op smaak met peper.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, Parmezaanse kaas en paneermeel en breng op smaak met zout en peper en rol kleine balletjes van het gehakt.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen.
  • Voeg de balletjes en de prei toe aan de soep en laat circa 10 minuten koken.
  • Voeg de vermicelli de laatste 5 minuten toe.


Serveer de soep met de Italiaanse bollen

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker