De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

provençaalse couscous met gemarineerde gamba’s

40 min kooktijd
Provençaalse couscous met gemarineerde gamba’s

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Couscoussalade
Breng de bouillon aan de kook. Pluk en hak de kruiden ragfijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de couscous met de helft van de gehakte kruiden (Bewaar de rest voor de gamba’s). Schenk de kokende bouillon bij de couscous, voeg de helft van de knoflook toe en dek de kom af met een deksel of een bord. Laat de couscous circa 10 minuten garen en roer af en toe door met een vork.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op hoog vuur in circa 4 minuten goudbruin. Bestrooi de pijnboompitten met een beetje zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en leg ze in koud water. Snijd de olijven in dunne ringen. Halveer de granaatappel en sla met een pollepel de zaadjes eruit. Rasp de schil van de citroen.
Giet de bosuitjes af. Voeg alle ingrediënten toe aan de couscous en meng luchtig door met een vork. Breng de salade op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en olijfolie.

Gemarineerde gamba’s
Pel de gamba’s, maar laat de kop en de staart eraan: maak net achter de kop het pantser los van de staart en trek deze los. Snijd de gamba in over de rug en verwijder het darmkanaal. Marineer de gamba’s in de olijfolie en de achtergehouden gehakte kruiden en knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit de grillpan en gril de gamba’s circa 5 minuten om en om.

Serveren
Schep de couscous in het midden van een bord en verdeel de gamba’s erover. Sprenkel een beetje olijfolie over het gerecht en garneer met basilicum.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker