Prinses op de erwt citroentaart

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd
Boter-meringue
Verwarm het eiwit, suiker, water en wijnsteenpoeder au bain marie en roer door tot de suiker is opgelost. Klop met een garde tot pieken. Haal vervolgens van het vuur en kopt nog eens vier minuten tot het mengsel helemaal stijf is.

Klop in een andere kom de boter los en voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe, tot deze helemaal opgelost is. Meng een derde van het eimengsel met het botermengsel met een spatel. Voeg vervolgens stap voor stap de rest van het eimengsel toe. Let op dat je niet de lucht eruit roert. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Courgettecake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier (smeer ze eerst in met wat boter of olie).

Verwijder de boven- en onderkant van de courgette en rasp de groente. Gebruik een fijne rasp of zesteur voor de citroenen: rasp het geel van de schil.
Mix de eieren, suiker, zout en citroenzest tot ze in volume zijn verdubbeld. Voeg de courgette en gemalen amandelen toe. Zeef rijstbloem en bakpoeder over het beslag. Mix door tot er geen klontjes meer zijn. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak circa 25 minuten in het midden van de oven. Laat de cakes vervolgens afkoelen op een rooster.

Taart
Leg een cakelaag op een serveerschaal. Smeer een laagje lemon curd op de cake. Smeer vervolgens een laagje boter-meringue en dek af met de volgende laag. Herhaal dit met de volgende cakelaag en leg de laatste cake bovenop. Smeer vervolgens de hele taart in met de boter-meringue. Gebruik een paletmes om het mooi strak af te smeren. Versier de prinsessentaart met rozenblaadjes en marsepeinen erwten. Zet de taart nog een half uur in de koelkast voor het aansnijden.

Ingredienten

1
Porties

Boter-meringue

  • 1 eiwit
  • 100 g suiker
  • 2 el water
  • 1 tl cream of tartar of wijnsteenpoeder
  • 50 g gezouten boter
  • 100 g poedersuiker

Courgettecake

  • 150 g suiker
  • 4 scharreleieren
  • 300 g courgette
  • 150 g amandelmeel (gemalen bruine amandelen)
  • 160 g rijstbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 6 citroenen

Taart

  • 150 g lemon curd
  • rozenblaadjes en (groene) marsepein (ter garnering)

Extra nodig

  • 3 springvormen van 18 cm doorsnede
  • rasp
  • paletmes
Geef je waardering
3