Preisoep met krokante parmaham en peer

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Preisoep

  • Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Ris de tijm.
  • Smelt de boter in een diepe pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei en de tijm toe en smoor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 4 minuten. Schenk de wijn erbij en laat circa 1 minuut uitdampen. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Verkruimel er de blauwe kaas over. Breng de soep aan de kook en kook circa 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Schil en snijd de peer in blokjes.
  • Snijd de stokbroden in plakken.

Parmaham

  • Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
  • Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Breek in grove stukken.

Walnoten

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de peer, parmaham en de walnoten over de soep. Serveer het brood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Preisoep met krokante parmaham en peer

  • 4 preien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1.2 l water
  • 150 ml kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 g zachte blauwe kaas
  • 1 peer
  • 2 meergranenstokbroden
  • 75 g parmaham
  • 65 g walnoten

Extra nodig:

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
5