De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

preisoep met krokante parmaham en peer

30 min kooktijd
Preisoep met krokante parmaham en peer

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Preisoep

  • Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Ris de tijm.
  • Smelt de boter in een diepe pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei en de tijm toe en smoor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 4 minuten. Schenk de wijn erbij en laat circa 1 minuut uitdampen. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Verkruimel er de blauwe kaas over. Breng de soep aan de kook en kook circa 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Schil en snijd de peer in blokjes.
  • Snijd de stokbroden in plakken.

Parmaham

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Breek in grove stukken.

Walnoten

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de peer, parmaham en de walnoten over de soep. Serveer het brood ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker