De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

prachtige courgettes

Guanciale, peterselie en zoete tomaten.

30 min kooktijd
Prachtige courgettes

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Ik at dit gerecht voor het eerst op een oude groentemarkt in een buitenwijk van Rome. Het was een hectisch gebeuren, maar o boy, wat was iedereen lief. Wat ik zo briljant vind aan zo’n eenvoudige combi van goede ingrediënten, is dat alles optimaal tot zijn recht komt. Het is goedkoop, lekker, eerlijk en enorm veelzijdig, dus serveer deze courgettes bijvoorbeeld als bijgerecht of antipasto. Ze kunnen ook heel goed door de pasta, op een bruschetta en zelfs in een frittata.

Zet een koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Pel en kneus de knoflook en breng de olie ermee op smaak. Snijd de guanciale in blokjes van 1 cm en bak die kort uit. Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van 2 cm. Roer de courgette door de guanciale en voeg een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Snijd de tomaatjes doormidden of in vieren, verwijder de zaadjes en doe ze in de pan. Pluk de peterselieblaadjes, hak ze fijn en strooi ze erover.

Zet het vuur halfhoog en bak het geheel 15 minuten onder regelmatig roeren, tot de courgette zacht is. Op deze manier krijg je een heerlijke verse courgetteschotel, precies zoals Nonna Maria hem maakt. Voor een intenser, zoeter en zachter resultaat kun je de boel ook 40 minuten op lager vuur laten pruttelen; voeg dan wel een scheutje water toe. Beide methoden zijn ongelooflijk lekker en laten de courgette optimaal tot zijn recht komen. Proef voor het serveren een hapje en voeg naar smaak peper en zout toe.

CALORIEËN

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

122 kcal

8,3 g

2,2 g

6,5 g

5,6 g

5,3 g

0,7 g

0,7 g

Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Deze zomer neemt Jamie Oliver ons mee naar het prachtige Italië in Jamie Cooks Italy! Het land is met de mooie landschappen, gezellige mensen en het geweldige eten het perfecte decor voor een foodtrip. Maar in Italië gaat het niet om topchefs en Michelin-sterren, het gaat om home-cooked familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie. Jamie Oliver en zijn vriend en mentor Gennaro Contaldo reizen het hele land af om de keukengeheimen van de mammas en nonnas van Italië te leren.

Wil jij ook leren koken als een echte Italiaan? Kijk dan vanaf 19 augustus elke zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy, exclusief bij 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker