Pompoenstoof met chorizo

24
Makkelijk
Pompoenstoof met chorizo

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pompoenstoof met chorizo

  • Verwijder het velletjes van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten.
  • Snijd de krieltjes in vieren.
  • Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in gelijke blokjes.
  • Voeg het paprikapoeder en tomatenpuree toe aan de pan met chorizo en bak circa 1 minuut. Voeg de krieltje, tomatenpasata en de pompoen toe. Schenk de madeira erbij. Laat de pompoenstoof met chorizo in circa 15 minuten met de deksel op de pan gaar stoven.
  • Giet de reuzenbonen af en spoel schoon.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Roer de reuzenbonen, drie kwart van de peterselie en de doperwten door de pompoenstoof met chorizo. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pompoenstoof met chorizo over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Pompoenstoof met chorizo

  • 200 g chorizo
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g krieltjes met schil
  • 1 flespompoen
  • 400 ml tomatenpassata
  • 75 ml Madeira
  • 400 g reuzenbonen uit blik
  • 1 bos bladpeterselie
  • 200 g diepvriesdoperwten
Pompoenstoof met chorizo
Geef je waardering
24