- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil de pompoen, snijd ze in kleine blokjes en leg op aluminiumfolie.
- Pel en snijd de knoflook fijn en voeg samen met de pastirma, laurierblaadjes en een scheut olijfolie toe aan de pompoen. Hussel het met je handen goed door elkaar.
- Sluit het aluminiumfolie volledig af en bak de pakketjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn.
- Snijd de sla in vieren en snijd de cherrytomaten in tweeën.
- Meng olijfolie met het sap van een citroen en schenk vlak voor het serveren over de salade.
- Open het pakketje en doe de inhoud in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en wacht tot deze gesmolten is.
- Bedek de pompoen met groentebouillon en laat circa 15 minuten sudderen. Pureer tot de soep helemaal glad is en zet het vuur uit. Roer nu de room door de soep en garneer de soep naar wens met de room en serveer met de paprikasalade.
Pompoensoep met spek en kleurrijke paprikasalade
Wanneer het kwik begint te dalen, begint onze craving naar soep weer te groeien. Probeer daarom deze heerlijke pompoensoep met spek met daarnaast een lekkere frisse paprikasalade.
