De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Pompoensoep met spek en kleurrijke paprikasalade

Wanneer het kwik begint te dalen, begint onze craving naar soep weer te groeien. Probeer daarom deze heerlijke pompoensoep met spek met daarnaast een lekkere frisse paprikasalade.

45 MIN
Pompoensoep met spek en kleurrijke paprikasalade

Wanneer het kwik begint te dalen, begint onze craving naar soep weer te groeien. Probeer daarom deze heerlijke pompoensoep met spek met daarnaast een lekkere frisse paprikasalade.

Gabriele Sponza

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  2. Schil de pompoen, snijd ze in kleine blokjes en leg op aluminiumfolie. 
  3. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg samen met de pastirma, laurierblaadjes en een scheut olijfolie toe aan de pompoen. Hussel het met je handen goed door elkaar. 
  4. Sluit het aluminiumfolie volledig af en bak de pakketjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar. 
  5. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. 
  6. Snijd de sla in vieren en snijd de cherrytomaten in tweeën. 
  7. Meng olijfolie met het sap van een citroen en schenk vlak voor het serveren over de salade. 
  8. Open het pakketje en doe de inhoud in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en wacht tot deze gesmolten is. 
  9. Bedek de pompoen met groentebouillon en laat circa 15 minuten sudderen. Pureer tot de soep helemaal glad is en zet het vuur uit. Roer nu de room door de soep en garneer de soep naar wens met de room en serveer met de paprikasalade.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker