Pompoensoep met mango-tofu spiesjes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pompoensoep

  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, de helft van de peper, de helft van de knoflook en bleekselderij circa 5 minuten.
  • Voeg de nootmuskaat en kaneel toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de pompoen toe en schenk het water erop. Kook de pompoen met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Mango-tofu spiesjes

  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de peper en knoflook circa 2 minuten.
  • Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
  • Voeg de tofublokjes toe en bak in circa 5 minuten goudbruin.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van circa 2 centimeter van de pit af. Snijd de plakken in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
  • Rijg de helft van de tofu om en om met de mangoblokjes aan de spiesjes.

Serveer

  • Snijd het stokbrood in plakjes en pluk de koriander.
  • Verdeel de soep en de overgebleven tofublokjes over de borden. Garneer met koriander en de spiesjes en serveer met stokbrood.

Ingredienten

4
Personen

Pompoensoep met mango-tofu spiesjes

  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 stengels bleekselderij
  • 600 g flespompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1.5 l water
  • 500 g tofu
  • 1 mango
  • 5 takjes koriander
  • 1 volkoren stokbrood

Extra nodig

  • 4 satéprikkers
  • staafmixer
Geef je waardering
1