Pompoensoep
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukjes.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, de helft van de peper, de helft van de knoflook en bleekselderij circa 5 minuten.
- Voeg de nootmuskaat en kaneel toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de pompoen toe en schenk het water erop. Kook de pompoen met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Mango-tofu spiesjes
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de peper en knoflook circa 2 minuten.
- Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
- Voeg de tofublokjes toe en bak in circa 5 minuten goudbruin.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van circa 2 centimeter van de pit af. Snijd de plakken in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
- Rijg de helft van de tofu om en om met de mangoblokjes aan de spiesjes.
Serveer
- Snijd het stokbrood in plakjes en pluk de koriander.
- Verdeel de soep en de overgebleven tofublokjes over de borden. Garneer met koriander en de spiesjes en serveer met stokbrood.
0 reacties