Pompoensoep

28
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de gember fijn. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olie en bak de pompoenblokjes circa 15 minuten in de oven. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het komijnzaad circa 2 minuten tot de zaadjes openspringen. Voeg de ui, gember en ras el hanout toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de saffraandraadjes, het water en de pompoen toe en laat 15 minuten afgedekt pruttelen. Rooster de pompoenpitten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de munt in dunne reepjes.

Serveren
Schenk de soep in soepborden, garneer met munt en pompoenpitten en schenk er een beetje kokosmelk in.

Ingredienten

4
Personen

Pompoensoep

  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 1 flespompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl ras el hanout
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 l water
  • 40 g pompoenpitten
  • 5 blaadjes munt
  • 50 ml kokosmelk

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer
Geef je waardering
28