Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Pompoensaus

  • 1 biologische pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 5 takjes marjolein
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 mespuntje kaneel
  • 70 g tomatenpuree uit blik
  • 100 ml rode wijn
  • 100 g cherrytomaten
  • 400 g passata di pomodori of tomatenblokjes uit blik

Bechamelsaus

  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml melk
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Pompoenlasagne

  • 250 g lasagnevelllen
  • 1 bos basilicum
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • olie om in te bakken
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 20 minuten

Pompoensaus

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de pompoen in zijn geheel op een stuk aluminiumfolie in circa 35 minuten gaar.
  • Laat de pompoen iets afkoelen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep het pompoenvlees van de schil af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en kaneel.
  • Snijd de prei in dunne ringetjes. Pluk blaadjes marjolein en halveer de kerstomaatjes.
  • Voeg de prei, marjolein en tomatenpuree toe en fruit nog circa 3 minuten.
  • Voeg de tomaatjes toe en blus het geheel af met de rode wijn.
  • Voeg de pompoen en de passata toe en laat het geheel circa 15 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bechamelsaus

  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Voeg in één keer de bloem toe en roer tot een deegballetje. Gaar de bloem circa 1 minuut.
  • Voeg de melk in delen toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Laat de bechamelsaus circa 5 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

Pompoenlasagne

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schep een laagje pompoensaus op de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel een laagje lasagnebladen over de saus.
  • Verdeel een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen.
  • Brokkel een halve bol mozzarella over de saus.
  • Herhaal de stappen tot de ovenschaal gevuld is.
  • Brokkel of snijd de resterende mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de schaal. Rasp tot slot de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen erover.
  • Bak de lasagne in circa 20-30 minuten gaar. Laat de lasagne na het bakken nog circa 10 minuten staan. Scheur de blaadjes verse basilicum en garneer de lasagne hiermee.

 

 

 

 

 

Geef je waardering

333
Pompoenlasagne met buffelmozzarella