Pompoendonuts
Rasp de pompoen. Zeef de bloem boven een mengkom en mix er bakpoeder, zout en speculaaskruiden doorheen. Klop de boter met de suiker luchtig in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje door in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg, een ei en de eidooier toe aan het botermengsel. Giet langzaam de karnemelk en de pompoenpuree erbij. Voeg het bloemmengsel toe en mix het geheel op gematigde stand tot een soepel deeg. Voeg indien gewenst extra bloem toe voor een steviger deeg. Laat het deeg 3 uur afgedekt rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een rol en verdeel de rol in bollen. Druk de bollen plat en maak er met duim en wijsvinger een gat in. Rek dit gat iets op. Verhit de olie in een pan tot circa 170 °C en bak de donuts in circa 4 minuten om en om goudbruin. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
Topping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecannoten circa 8 minuten, laat ze afkoelen en hak ze grof. Roer het wortelsap met de poedersuiker tot een spuitbaar glazuur.
Doop de donuts in het glazuur en sprenkel er wat gehakte pecannoten over.
0 reacties