De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pollo con finocchietti e spaghetti con erbe verdi (kip met venkel en spaghetti met groene kruiden)

Snijd de kipfilet in de lengte in drieën en wentel de kip door de bloem. Pel en snijd de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de kip toe en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd het groen van de venkel fijn. Rasp de rest van de venkel met de mandoline en meng door de kip. Schenk de wijn erbij. Snijd de peper fijn. Voeg de helft van de peper, venkelgroen, tijm, peterselie en venkelzaad toe aan de kip. Gaar circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pollo con finocchietti e spaghetti con erbe verdi (kip met venkel en spaghetti met groene kruiden)

Bereidingswijze

Kip met venkel
Snijd de kipfilet in de lengte in drieën en wentel de kip door de bloem. Pel en snijd de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de kip toe en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd het groen van de venkel fijn. Rasp de rest van de venkel met de mandoline en meng door de kip. Schenk de wijn erbij. Snijd de peper fijn. Voeg de helft van de peper, venkelgroen, tijm, peterselie en venkelzaad toe aan de kip. Gaar circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spaghetti met groene kruiden
Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en roer er na het afgieten een scheutje olie door. Verwarm de knoflookolie circa 2 minuten in een pan. Houd een takje peterselie apart. Pluk en hak de kruiden fijn. Voeg de kruiden toe aan de knoflookolie en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Warm goed door en meng de kruidenolie door de spaghetti. Meng de resterende peper erdoor.

Serveren
Serveer de spaghetti naast de kip met venkel. Garneer met de resterende peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.