Pollo con finocchietti e spaghetti con erbe verdi (kip met venkel en spaghetti met groene kruiden)

26
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kip met venkel
Snijd de kipfilet in de lengte in drieën en wentel de kip door de bloem. Pel en snijd de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de kip toe en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd het groen van de venkel fijn. Rasp de rest van de venkel met de mandoline en meng door de kip. Schenk de wijn erbij. Snijd de peper fijn. Voeg de helft van de peper, venkelgroen, tijm, peterselie en venkelzaad toe aan de kip. Gaar circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spaghetti met groene kruiden
Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en roer er na het afgieten een scheutje olie door. Verwarm de knoflookolie circa 2 minuten in een pan. Houd een takje peterselie apart. Pluk en hak de kruiden fijn. Voeg de kruiden toe aan de knoflookolie en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Warm goed door en meng de kruidenolie door de spaghetti. Meng de resterende peper erdoor.

Serveren
Serveer de spaghetti naast de kip met venkel. Garneer met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Kip met venkel

  • 4 kipfilets
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 100 ml witte wijn
  • 1 rode peper
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tl venkelzaad

Spaghetti met groene kruiden

  • 300 g spaghetti
  • olijfolie
  • 2 el knoflookolie
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl gedroogde oregano

Extra nodig

  • mandoline
Geef je waardering
26