De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

polderkoekentaart

Deze taart van Flevolandse pannenkoeken is een perfecte mix van zoet, hartig én oppeppend. Een deel van de melk wordt hierin namelijk vervangen door sterke koffie.

35 min voorbereidingstijd
Polderkoekentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze taart van Flevolandse pannenkoeken is een perfecte mix van zoet, hartig én oppeppend. Een deel van de melk wordt hierin namelijk vervangen door sterke koffie.

Bereidingswijze

Polderkoeken

Stap 1:
Meng in een kom de bloem, melk, koffie, ei, klein scheutje olie en een beetje zout.

Stap 2:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin een paar plakjes spek. Schep een flinke lepel van het beslag erop zodat de hele bodem bedekt is. Bak de polderkoeken in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Aardappel-hazelnootpuree

Stap 1:
Breng een pan met een beetje water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Stap 2:
Smelt de boter in een pan. Hak de hazelnoten grof. Bak de hazelnoten in de boter goudbruin.

Stap 3:
Giet de aardappels af en stoom droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Meng de hazelnoten en de gesmolten boter door de puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Balsamico-stroopsaus
Breng de stroop, balsamicoazijn en de koffie aan de kook. Laat inkoken tot een dikke siroop.

Opbouw taart
Verdeel de aardappel-hazelnotenpuree over de polderkoeken. Stapel de polderkoeken op elkaar. Overgiet met de balsamico-stroopsaus. Garneer met de rode bessen. Rasp de schil van de citroen er overheen.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker