Deze taart van Flevolandse pannenkoeken is een perfecte mix van zoet, hartig én oppeppend. Een deel van de melk wordt hierin namelijk vervangen door sterke koffie.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Polderkoeken

  • 500 g bloem
  • 400 ml melk
  • 600 ml zwarte koffie
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie
  • 300 g ontbijtspek (plakjes)

Aardappel-hazelnootpuree

  • 800 g kruimige aardappels
  • 60 g hazelnoten
  • 1 klontje boter
  • 50 ml melk

Balsamico-stroopsaus

  • 300 g stroop
  • 50 ml balsamico azijn
  • 50 ml sterke koffie

Garnering

  • 100 g rode bessen
  • 1 citroen

Extra nodig

  • pureestamper

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Polderkoeken

Stap 1:
Meng in een kom de bloem, melk, koffie, ei, klein scheutje olie en een beetje zout.

Stap 2:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin een paar plakjes spek. Schep een flinke lepel van het beslag erop zodat de hele bodem bedekt is. Bak de polderkoeken in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Aardappel-hazelnootpuree

Stap 1:
Breng een pan met een beetje water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Stap 2:
Smelt de boter in een pan. Hak de hazelnoten grof. Bak de hazelnoten in de boter goudbruin.

Stap 3:
Giet de aardappels af en stoom droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Meng de hazelnoten en de gesmolten boter door de puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Balsamico-stroopsaus
Breng de stroop, balsamicoazijn en de koffie aan de kook. Laat inkoken tot een dikke siroop.

Opbouw taart
Verdeel de aardappel-hazelnotenpuree over de polderkoeken. Stapel de polderkoeken op elkaar. Overgiet met de balsamico-stroopsaus. Garneer met de rode bessen. Rasp de schil van de citroen er overheen.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

Geef je waardering

7
Polderkoekentaart
Polderkoekentaart (verticaal)