De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plat fruit de mer

45 MIN
Plat fruit de mer

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Open de oesters met een oestermes. Breng het water op smaak met zout. Kook de kreeften gedurende 5 minuten, laat afkoelen en snijd door. Verwarm een pan een scheut olie. Pel en snipper 1 sjalot en fruit kort aan. Breng een diepe pan met water aan de kook. Voeg de mosselen, scheermessen en kokkels toe, bak even aan en blus af met de witte wijn. Zodra de schelpen open gaan, kunnen ze koel weggezet worden.

Snijd de langoustine over de lengte door. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de langoustines kort aan. Snijd de limoen door. Vul een diep bord of een schaal met crushed ijs en zet er de schelp en schaaldieren in. Serveer met zout en peper.

Serveer de schaal en schelpdieren op een crushed ijs.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker