Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Porties

Pizzaschuitjes

  • 12 boterhammen
  • 450 g half-om-halfgehakt
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 2 el gedroogde oregano
  • 4 el tomatenketchup
  • 24 cherrytomaatjes
  • 150 g geraspte smeltkaas

Extra nodig

  • 1 cupcakevorm
  • ronde steker van 5 cm doorsnede
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de cupcakevorm in. Steek met de ronde steker cirkels uit het brood en leg vijf broodcirkels dakpansgewijs tegen de zijkant van de cupcakevorm, druk in het midden nog een cirkel brood zodat er een broodbakje ontstaat.

Kneed het gehakt met het ei, paneermeel, de helft van de gedroogde oregano en de tomatenketchup en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel het gehakt over de broodbakjes. Snijd de kerstomaten door en verdeel over het gehakt. Bestrooi met de oregano en de geraspte kaas. Bak de pizzaschuitjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

12
Pizzaschuitjes