De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pizza con salsiccia, acciughe e funghi (pizza met saucijzen, ansjovis en champignons)

45 min kooktijd
Pizza con salsiccia, acciughe e funghi (Pizza met saucijzen, ansjovis en champignons)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Verwarm de melk en het water tot lauwwarm. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje het melk-watermengsel, gist, suiker en de olijfolie en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Kneed tot een egaal deeg. Pak het deeg in met plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten.

Pizzasaus
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en prak ze een beetje fijn. Laat circa 10 minuten koken tot de saus mooi dik is. Voeg de ansjovis toe. Voeg de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Beleg
Snijd de Caciocavallo kaas in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de saucijzen open en haal de binnenkant eruit. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Bestrooi met de helft van de oregano.

Pizza
Bestrooi de werkbank met wat maïsbloem. Verdeel het deeg in vier delen. Rol elk stuk deeg uit tot een mooie ronde dunne plak. Smeer het deeg in met een dunne laag pizzasaus. Verdeel het beleg over de pizza’s tot het beleg op is. Breng de pizza’s op smaak met een beetje zout en bak de pizza’s in de oven in circa 8 minuten gaar. Haal de pizza’s uit de oven en besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de resterende oregano. Verdeel de rucola over de pizza’s.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker