Pizza con salsiccia, acciughe e funghi (Pizza met saucijzen, ansjovis en champignons)

1
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Deeg
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Verwarm de melk en het water tot lauwwarm. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje het melk-watermengsel, gist, suiker en de olijfolie en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Kneed tot een egaal deeg. Pak het deeg in met plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten.

Pizzasaus
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en prak ze een beetje fijn. Laat circa 10 minuten koken tot de saus mooi dik is. Voeg de ansjovis toe. Voeg de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Beleg
Snijd de Caciocavallo kaas in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de saucijzen open en haal de binnenkant eruit. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Bestrooi met de helft van de oregano.

Pizza
Bestrooi de werkbank met wat maïsbloem. Verdeel het deeg in vier delen. Rol elk stuk deeg uit tot een mooie ronde dunne plak. Smeer het deeg in met een dunne laag pizzasaus. Verdeel het beleg over de pizza’s tot het beleg op is. Breng de pizza’s op smaak met een beetje zout en bak de pizza’s in de oven in circa 8 minuten gaar. Haal de pizza’s uit de oven en besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de resterende oregano. Verdeel de rucola over de pizza’s.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 300 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 0.5 tl suiker
  • 3 el olijfolie

Pizza

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 300 g gepelde tomaten
  • 6 ansjovisfilets op olie
  • 1 tl gedroogde oregano

Beleg

  • 200 g Caciocavallo kaas
  • 100 g champignons
  • 2 saucijzen
  • 4 takjes basilicum
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 125 g rucola

Extra nodig

  • plasticfolie
  • deegroller
  • maïsbloem om te bestrooien
Geef je waardering
1