Pizza con salmone, acciughe e funghi (pizza met zalm, ansjovis en champignons)

23
Makkelijk
Pizza con salmone, acciughe e funghi (pizza met zalm, ansjovis en champignons)

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Deeg 
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen.
Meng voor het deeg de bloem met het zout en maak er een kuiltje in. Meng de melk met het water en los de suiker erin op. Schenk dit mengsel in het kuiltje, klop los met de bloem en voeg de gist toe. Meng de olijfolie erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in plasticfolie circa 30 minuten rusten.

Pizzasaus
Pel en snipper de ui.Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de ansjovis en de tomaten fijn en voeg toe. Breng op smaak met oregano en een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 10 minuten koken tot de saus een mooie dikte heeft.

Beleg
Snijd de zalm in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de olijven. Hak de kappertjes fijn. Snijd de caciocavallo kaas in kleine blokjes.

Pizza
Bestuif het aanrecht met het maïsmeel. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk deeg uit tot een mooie ronde dunne plak. Smeer het deeg in met een dunne laag pizzasaus en verdeel het beleg erover. Bestrooi met de helft van de oregano. Bak de pizza’s in de oven op een hete pizzasteen in circa 10 minuten gaar. Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat bekleed met bakpapier. Haal de pizza uit de oven en besprenkel met olijfolie. Verdeel de rucola en de resterende oregano erover.

Ingredienten

1
Porties

Pizza con salmone, acciughe e funghi

  • 300 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 100 ml lauwe melk
  • 50 ml lauw water
  • 0.5 tl suiker
  • 1 zakje instant gist
  • 3 el olijfolie

Pizzasaus

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 6 ansjovisfilets op olie
  • 330 g gepelde tomaten
  • 1 tl oregano

Beleg

  • 400 g zalm
  • 100 g champignons
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 200 g caciocavallo kaas (licht pittig)
  • 125 g rucola
  • 2 tl oregano

Extra nodig

  • plasticfolie
  • maïsmeel om te bestuiven
  • deegroller
  • pizzasteen/bakpapier
Pizza con salmone, acciughe e funghi (pizza met zalm, ansjovis en champignons)
Geef je waardering
23