De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pizza alla gio

45 min kooktijd
Pizza alla Gio

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg 
Meng voor het deeg de bloem met het zout. Los de suiker en het gist op in het water. Maak een hoop van de bloem en maak daar een kuiltje in. Klop daar het gistpapje en de lauwe melk in los met de bloem. Meng samen met de olijfolie tot een egaal deeg. Laat het deeg in plastic afgedekt gedurende 30 minuten rusten.

Beleg 
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rol het deeg dun en rond uit. Besmeer het deeg met de tomatensaus. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de artisjokken, mozzarella en de champignons in stukken. Beleg de pizza ermee. Snijd de tomaat in plakken en leg dit er overheen. Bak de pizza in circa 10 minuten tot de randen goudbruin zijn. Haal de pizza uit de oven 

Meng de olijfolie, knoflook en oregano. Bestrijk de pizzarand ermee zodra deze uit de oven komt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker