Pittige wraps met tomaten-avocado salade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vulling van de wraps

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in reepjes. Kruid de gyros met de gyroskruiden of meng de ingrediënten daarvoor in een kom en vervolgens met de gyros. Verwarm een pan met olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika en de vleesreepjes toe. Bak dit op hoog vuur in circa 5 minuten gaar. Voeg de kidneybonen toe en bak nog circa 3 minuten mee Breng op smaak met chilisaus.
 

De tomaten - avocado salade

Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes. Pel het sjalotje en snijd fijn. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het sap van de halve limoen. Meng de tomaat, sjalot, avocado en een scheutje olijfolie met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Was en droog de rucola goed. Verdeel de rucola en het vlees mengsel in de tortilla’s. Vouw dicht en serveer met de tomaten - avocado salade.

Ingredienten

4
Personen

Pittige wraps met tomaten-avocado salade

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 500 g gyros (ongekruid)
  • 2 el gyroskruiden
  • zonnebloemolie
  • 300 g kidneybonen
  • 2 el zoete chilisaus
  • 3 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 avocado
  • 0.5 limoen
  • 8 tortilla's
  • olijfolie extra vierge
  • 75 g rucola sla
  • zout
  • versgemalen peper

Gyroskruiden maken

  • 0.25 bosje oregano
  • 0.25 bosje basilicum
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl mosterd
Geef je waardering
0