De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige ravioli met gele paprikamayonaise

Een gerecht van ravioli gevuld met pittige garnalen geserveerd met een mayonaise van gepofte gele paprika.

45 min kooktijd
Pittige ravioli met gele paprikamayonaise

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Mayonaise gepofte gele paprika
Verwarm de oven voor op 165 ˚C. Verpak de paprika in dubbel aluminiumfolie en pof in 40 minuten zacht in de oven. Laat in de folie afkoelen, trek daarna de schil er af en verwijder vocht en zaadjes. Meng de eidooiers met de mosterd en het sap van de citroen en blender op lage stand. Voeg de helft van de olie en paprika toe en blender tot de mayonaise begint te binden. Voeg de rest van de olie, de bouillon en gembersiroop toe. Schep de mayonaise in een schaaltje, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Peterselie-basilicumolie
Pluk de peterselie en basilicum en verwarm de blaadjes met de olijfolie tot lauwwarm. Pureer in de blender en schenk door een fijne zeef.

Ravioli
Schil de rettich. Schaaf rondom op de rauwkostschaaf of mandoline in 24 lange dunne plakken. Blancheer 3 seconden in kokend water met iets zeezout. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Snijd ze daarna aan de zijkanten recht bij.

Mango
Schil de mango. Snijd de mango in plakken van een halve centimeter tot aan de platte pit. Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van halve centimeter.

 

's Avonds afmaken

Ravioli
Meng wat paprikamayonaise door de garnalen zodat ze lichtjes plakken. Maak per persoon drie ‘ravioli’. Leg twee plakken rettich kruislings op elkaar, schep in het midden een halve eetlepel garnalen en leg er een paar blaadjes rucola op. Snijd de plakken op lengte, vouw ze over elkaar heen zodat er een ‘ravioli’ vorm ontstaat.

Opmaak bord
Leg drie ravioli op het bord. Lepel over elke ravioli paprikamayonaise. Presenteer met blokjes mango. Druppel de peterselie-basilicumolie rondom en leg takjes rucola op de ravioli.

Wijntip: Rosé uit hét rosé-gebied: Provence

De Provence, het land van lavendel, jet-set en een heerlijke keuken, is ook de bakermat van de rosé wijnen. Hier heeft men het rosé maken al jaren onder de knie. Niets trend of zomerwijn voor op het strand of in de tuin. In de Provence ziet men rosé, net als wit en rood, als een geheel eigen type wijn. Gelukkig geldt dat voor steeds meer gebieden in de wereld. Rosé is in Europa altijd gemaakt van rode druiven waarvan de schil (waar de kleurstof in zit) korter of langer wordt meegeweekt. Rosé is dus eigenlijk een lichte rode wijn gemaakt als een witte wijn. Je hebt een ruime keuze in Provence rosé, kies er een die binnen je budget past... 

door Corria Houthuizen

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker